Data-analytics in gebouwen, prestatieverbetering en geldbesparing.

Wanneer installaties goed werken lijkt een goed binnenklimaat vanzelfsprekend. Wanneer dat niet het geval is, wordt de productiviteit van mensen al snel negatief beïnvloedt. Kortom voor comfort op het werk is het belangrijk ervoor te zorgen dat de apparatuur in luchtbehandelings-, koel- en verwarmingsinstallaties goed werkt. Het goed monitoren van deze complexe installaties kan uitval van installatie voorspellen, kosten verminderen en efficiëntie verhogen mits gebruik gemaakt wordt van de juiste 'tooling' voor data-analytics.

Coppertree Analytics
Met Coppertree Analytics is het mogelijk om alle data uit gebouwbeheersystemen te analyseren, zodat 'descriptive, predictive en prescriptive' analyses uitgevoerd kunnen worden. Coppertree gaat veel verder dan veel applicaties die hun ontstaan ontlenen aan energiemanagement en is op dit moment de beste in zijn soort. In Coppertree Analytics zijn meer dan 800 genormeerde logische regels aangebracht die ingezet kunnen worden om data te analyseren.

Prescriptive analytics

Naast het analyseren van data en het voorspellen van storingen of mogelijk problemen doet Coppertree voorstellen voor het oplossen van het probleem in volgorde van het verwachte effect. Daarbij berekent Coppertree de verwachte besparing die gerealiseerd wordt bij het oplossen van het probleem. Coppertree geeft analyses weer in verschillende categorieën, functionele fouten, energie issues, issues in de infrastructuur of afwijkingen ten opzichte van KPI's. Het is allemaal helder inzichtelijk.
Ook de beste en slechtst presterende installatiedelen zijn in één opslag te onderscheiden. Kortom, goede analyse van data uit een gebouwbeheersysteem bespaart de eindgebruiker en installateur veel geld en verbetert comfort aanzienlijk.

Dashboard.jpg

 

Regel Partners heeft Coppertree Analytics onder ander geïmplementeerd voor opdrachtgevers in het wetenschappelijk onderwijs, voor vastgoed eigenaren en op een technologie campus.

 

 

Home > Over ons > Nieuws > Data-analytics in gebouwen